نکات مهم در هنگام شستن ظروف

« راهنما و دانستنی‌ها »

شستن ظرف و نکات خانه داری برای شستشوی ظرف :شستشوی ظرف معمولا کار راحتی است.اما گاهی در شستن ظرف های مختلف و پاک سازی آن ها دچار مشکلاتی میشویم که نیاز به دانستن نکات خانه داری برای شستن ظرف ها دارد.

⇠ بعد از خریدن ظروف روی قبل از اینکه از آن استفاده کنید میتوانید داخل ظرف را آب بریزید.چند قاشق سرکه به آب اضافه کنید وآنرا چند دقیقه روی اجاق قرار دهید،تا بجوشد و بعد آب آنرا خالی کرده وازظرف استفاده کنیدهرگز سیاه نمیشود.

⇠ اگر ظروف روی شما سیاه شده برای تمیز کردن آن از سیم ظرف شویی و صابون استفاده کنید.

⇠ اگر ظروف روی شما بر اثر سرخ شدن یا پختن غذا سیاه شده می توانید، ظرف خالی را روی اجاق گاز قرار دهید و شعله را روشن کنید. با اینکار تمام قسمتهای سیاه ظرف بصورت دود از ظرف خارج می شود و ظرف شما کاملاً سفید می شود. به شرط اینکه بعد از خاموش کردن اجاق تا قبل از سرد شدن ظرف آب به آن نپاشید. چون این کار باعث سوراخ شدن ظرف می شود.

⇠ چنانچه ظروف شما جرم چربی گرفته اند و شست وشو را با دست انجام می دهید، کافی است سینک را از آب پر کنید، نصف فنجان جوش شیرین معمولی به آن بیفزایید و ظروف را در آن قرار دهید. خواهید دید که جرم چربی را کاملا می برد.

⇠ افزودن سرکه به آب داخل سینک نیز نتیجه خوبی دارد. زیرا سرکه در از بین بردن لکه های چرب به عنوان یک «برنده ملایم عمل می کند و در ضمن، اثر ضدعفونی کنندگی نیز دارد.

⇠ بهتر است شست وشو را از ظروف تمیز تر شروع کنید و به ظروف کثیف و چرب خاتمه دهید. به این ترتیب، لازم نیست آب سینک ظرف شویی را چند دفعه عوض کنید.

.

⇠ تمیز کردن ظرفی که درغذا سوخته است:

اگر غذا به ته قابلمه چسبیده هرگز کارد، قاشق یا کفگیر فلزی برای پاک کردن آن بکار نبرید. کافی است آنرا از آب گرم پر کنید و یک مشت نمک نیز به آن اضافه کنید. اگر غذای خیلی محکم به قابلمه چسبیده است مقداری سرکه در آن بریزید و بجوشانید تا کاملاً پاک شود.

⇠  تمیز کردن قوری استیل:

اگر قوری شما جرم گرفته بود، قوری را پر از آب کرده مقداری آبلیمو در آن ریخته و روی اجاق بگذارید. تا بجوشد قوری شما کاملاً تمیز می شود.

⇠ شستن فلاسک چای:

ابتدا تفاله های چای را ازفلاسک خالی کنید،سپس مقداری آب گرم در فلاسک ریخته،کمی مایع ظرفشویی به آن اضافه نموده ویک اسکاج نرم داخل فلاسک انداخته در آن را ببندید وخوب تکان دهید،تا تمیز شود و بعد با آب گرم خوب شستشو دهید.

⇠ پاک کردن ظروف آلومینیومی:

برای پاک کردن این ظروف می توانید از سرکه استفاده کنید: چند قاشق سرکه ی داغ داخل ظروف بریزید. ظروف شما کاملاً نو و درخشان می شود.

⇠ شستن بشقابها:

قبل از اینکه شروع به شستن بشقابها کنید، آنها را درون ظرف بزرگتری قرار دهید و درون آنرا آب بریزید. سپس چند قاشق سرکه به آب اضافه کنید. چند دقیقه ای صبر کنید سرکه تمام چربیها را بخود می گیرد، سپس بشقابها را بشویید.

⇠ شستن ظروف بلوری:

برای شستن ظروف بلوری به این صورت عمل کنید: در کف گودی ظرفشویی یک حوله پهن کنید تا اگر ظروف بلوری از دستتان لیز خورد لب پر نشود.

.

اشتباهات رایج در شستن ظروف

1- استفاده از سینک ظرفشویی آلوده یا ماشین ظرفشویی کثیف

شما ظروف کثیف را در سینک ظرفشویی یا ماشین ظرفشویی می‌شویید اما بیشتر اوقات فراموش می‌کنید خود ِ سینک یا ماشین ظرفشویی را تمیز کنید. سینک ظرفشویی و ماشین ظرفشویی باید به طور مرتب تمیز شوند تا ظروفی که در آن قرار می‌گیرند از انچه که هستند کثیف‌تر نشوند.

میکروب‌هایی که در سینک یا ماشین ظرفشویی ساکن هستند، به ظرف‌ها منتقل می‌شوند و آشپزی کردن و غذا خوردن با استفاده از ظروف کثیف باعث می‌شود دیر یا زود مریض شوید. بعد از شستشوی ظروف، سینک ظرفشویی را هر روز با جوش شیرین و سرکه یا با نمک و سرکه تمیز کنید. برای تمیز کردن ماشین ظرفشویی ظرفی را با سرکه‌ی سفید پُر کرده و در آن قرار دهید و با گرم‌ترین درجه آن را روشن کنید. سرکه به عنوان عاملی آنتی باکتریال عمل می‌کند. این کار را هفته‌ای یکبار انجام دهید.

.

2- استفاده‌ی زیاد از شوینده

استفاده‌ی زیاد از شوینده، مثلا مایع ظرفشویی، یک اشتباه بزرگ دیگری است که خیلی‌ها مرتکب می‌شوند. سفارش آنلاین از منوی چلو کبابی اسلامی در اسنپ‌فود استفاده‌ی زیاد از شوینده هنگان شستن ظروف یعنی اینکه مجبور هستید برای آبکشی آنها آب فروانی مصرف کنید و این چیزی جز هدر دادن آب نیست. اگر از ماشین ظرفشویی استفاده می‌کنید، شوینده‌ی زیاد می‌تواند باعث کدر شدن ظرف‌های‌تان شود، چون شوینده به طور کامل از رو ی ظروف آبکشی نخواهد شد و در نهایت غذایی که در این ظروف سرو می‌کنید با این مواد آغشته شده و وارد بدن‌تان می‌شوند. برای شستشوی درست ظروف کافیست از آب داغ و کمی شوینده استفاده کنید. همچنین از مصرف شوینده‌هایی که حاوی سفید کننده، تری کلوزان و یا سایر ضدعفونی‌کننده‌های قوی هستند اجتناب کنید زیرا می‌توانند ابَر میکروب یا سوپر باگ‌هایی مقاوم به دارو ایجاد کنند.

.

3- پیش از شستن ظرف‌ها آنها را آبکشی نمی‌کنید

خیلی معمول است که تکه‌های غذا در ظرف باقی بماند، اما قرار دادن ظرف‌ها با همین وضعیت در ماشین ظرفشویی اصلا کار درستی نیست.

خیلی مهم است که حتما قبل از گذاشتن ظروف در ماشین ظرفشویی آنها را از خرده‌ غذای باقیمانده پاک کنید. این کار باعث می‌‌شود ماشین بهتر کار کند. ضمنا جلوی رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها در داخل ماشین را می‌گیرد و به تمیز ماندن آن کمک می‌کند. حتی اگر ظرف‌ها را با دست می‌شویید، ابتدا با آب آنها را آبکشی کنید تا کارتان هم کمتر شود و سینک‌تان هم کثیف نشود.

.

4- استفاده از اسفنج آلوده

استفاده از اسفنج آلوده هم اشتباه دیگری است که خیلی از ما هنگام شستشوی ظروف مرتکب می‌شویم.

اسفنجی که فکر می‌کنید تمیز و مناسب ظرف شستن است، منبع میکروب‌هاست که ظروف‌تان را نه تنها تمیز نمی‌کنند بلکه آلوده هم می‌کنند. وقتی بعد از اتمام کار شستشوی‌تان اسفنج خیس را همانطور رها می‌کنید، میکروب‌ها و باکتری‌ها در آن شروع به رشد کردن می‌کنند.

بنابراین سعی کنید اسفنج ظرفشویی‌تان را تا جایی که امکان دارد تمیز نگه دارید. می‌توانید بعد از هر بار استفاده آن را با مایع آنتی باکتریال بشویید و آن را در آفتاب بگذارید تا خشک شود.

همچنین می‌توانید اسفنج مرطوب را به مدت ۳۰ ثانیه در مایکرویو بگذارید. ضمنا توصیه می‌کنیم از اسفنج‌های پلاستیکی استفاده نکنید چون سخت‌تر تمیز می‌شوند. سعی کنید از اسفنجی استفاده کنید که با الیاف طبیعی درست شده باشد.

.

5- حوله‌های خشک کُن را نمی‌شویید

اگر ظرف‌ها را با دست می‌شویید، احتمالا بعد از شستشو آنها را با حوله خشک می‌کنید. استفاده از حوله کار خوبی است، اما اگر حوله مرطوب باشد یا تمیز نباشد پس اشتباه بزرگی مرتکب خواهید شد.

شما نباید حوله‌ای را که برای خشک کردن دست‌ها یا کانتر آشپزخانه بکار می‌برید برای خشک کردن ظرف‌ها استفاده کنید. برای خشک کردن ظروف همیشه یک حوله‌ی تمیز و جدید بردارید و بعد از هر بار استفاده آن را در ماشین لباسشویی بیندازید. به جای حوله می‌توانید آبچکان استفاده کنید. آبچکان با نگه داشتن ظروف اجازه می‌دهد جریان هوا آنها را خشک کند.

.

منابع:

.https://persianv.com

error: Alert: Content selection is disabled!!