نظافت آلوده ترین وسایل آشپزخانه

« راهنما و دانستنی‌ها »

1. اسفنج:

اسفنج شست وشو به عنوان یکی ازکثیف ترین وسایل در آشپزخانه انتخاب می شود. این اسفنج گرم و مرطوب و پر از باکتری باید یکی دو بار در هفته در لیست خرید باشد. آیا می دانستید مطالعه جدید گزارش شده توسط نیویورک تایم می گوید هیچ راهی برای جلوگیری از آن وجود ندارد؟ حتی ماکروویو هم تمام میکروب ها را نمی کشد. در حقیقت، ماکروویو کردن اسفنج آن را بدتر می کند.

توصیه ما:دور انداختن آن و خرید اسفنج جدید

.

2. نمکدان:

اغلب چند وقت یکبار نمکدانها را می شویید ؟ آن ها در آشپزخانه بیشتر استفاده می شوند و ما هرگز به میکروب هایی که در آن ها زندگی می کنند فکر نمی کنیم. قبل از اینکه دوباره آن ها را پر کنید آن ها را در ماشین ظرفشویی خود قرار دهید فقط آن ها را با دست نشویید آب داغ باید به دمای 140 درجه سانتیگراد برسد تا کاملا استریل شوند ماشین ظرفشویی به راحتی می تواند با آن برخورد کند می توانید بیرون آن ها را با پاک کننده های ضد باکتری تمیز کنید.

.

3. دستگیره های آشپزخانه :

در حالی که نمکدان ها را با پاک کننده های ضد عفونی پاک می کنید، دستگیره ماشین ظرفشویی، یخچال، کابینت ها و در آشپزخانه را تمیز کنید این ها مناطق دیگری در آشپزخانه هستند که به مقدار زیادی دست زده می شوند و باید با یک ضد عفونی کننده سریعا آن را تمیز کنید.

.

4. ظروف آشپزخانه :

همانطور که قبلا گفتیم، ماشین ظرفشویی به راحتی می تواند دمای استریل را با بیش از 140 درجه کنترل کند. بنابراین به جای شست و شو انبر، قاشق های چوبی و سایر لوازم آشپزی با دست از ماشین ظرفشویی استفاده کنید.

توصیه ما:آن ها را ماهی یک بار در ماشین ظرفشویی بگذارید و برای شستشو از تنظیمات استریل کردن استفاده کنید.

.

5. سینک آشپزخانه :

گفته شده کاسه توالت تمیز تر از سینک آشپزخانه است غذاهای کثیف که در سینک هستند زمینه پرورش کاملی برای باکتری ها هستند.”ایلین ، مدیر کنترل عفونت در بیمارستان لانگ آیلند بروکلین، نیویورک پیشنهاد می کند که سینک را با محلول سفید کننده و آب روزی یک بار شستشو دهید.

توصیه ما:ظرف های کثیف را یک شب در سینک رها نکنید آنها را با پاک کننده های ضد عفونی کننده تمیز کنید.

.

6. دستمال ظروف آشپزخانه :

همه دستمال ها در خانه کثیف هستند. زمانی که میز یا اپن آشپزخانه را پاک می کنید احتمالا میکروب ها را پخش می کنید. متخصصان توصیه می کنند که آن ها را در سفید کننده رقیق و آب بعد از هر مصرف بشویید.

توصیه ما:برای هر روز هفته یک دستمال داشته باشید هفته ای یک بار آنها را در آب داغ و مقدار کمی سفید کننده بشویید.

.

7. تخته گوشت:

اگر اسفنج یکی از وسایل کثیف آشپزخانه باشد بی شک تخته برش یکی دیگر از آنهاست اختراع خوبی است اما باکتری زیادی را انتقال می دهد.با ضدعفونی نکردن تخته برش بعد از بریدن مرغ، خطر آلوده کردن هر نوع غذایی که روی آن می گذارید وجود دارد.

آیا پلاستیک بهتر از چوب است؟ محقق ایمنی غذایی در ایالت کارولینای شمالی می گوید لزوما پلاستیک برای برش آسان تر است اما شیارهایی را ایجاد می کند که باکتری ها می توانند در آن پنهان شوند چوب یک سطح سخت است اما تمیز کردنش مشکل است.

برای تمیز کردن تخته برش های پلاستیکی فقط آن ها را در ماشین ظرفشویی بیندازید. درجه حرارت بالا و سفید کننده می تواند تخته برش چوبی را خراب کند چاپمن پیشنهاد استفاده از ضد عفونی کننده آمونیوم چهارمنظوره را می دهد.

توصیه :از پلاستیک برای برش گوشت و چوب برای برش سبزیجات استفاده کنید.

.

8. در بازکن ها :

زمینه دیگری از پرورش باکتری در کشوی آشپزخانه نشسته است. غذا و کثیفی از قوطی کنسرو می تواند روی تیغه آن جمع شود یک آبکشی سریع زیر شیر آب تمام باکتری ها را از روی تیغه از بین نخواهد برد.بهترین راه برای ضد عفونی کردن این است که آن را در کاسه بریزید و آن را با سرکه بپوشانید بگذارید چند ساعتی بماند می توانید از یک مسواک برای پاک کردن هر نوع آلودگی که در طول زمان ایجاد شده استفاده کنید.

توصیه ما:ضد عفونی کردن در بازکن ها ماهی یکبار انجام شود.
.

9. جا چاقویی :

باید این را هم ضد عفونی کنید !در طول زمان، ذرات مواد غذایی می توانند در داخل شکاف و روی سطح چوب جمع شوند توصیه می کنیم آن را روی سینک بچرخانید و تکان خوب به آن بدهید سینک را با آب ولرم و چند قطره صابون مایع پر کنید و اجازه دهید چند دقیقه آنجا بماند توصیه می شود از یک برس نوک پستانک نوزاد برای تمیز کردن شکاف ها استفاده شود در نهایت، آن را به طور کامل آبکشی و خشک کنید.

.

10. قهوه ساز:

باکتری ها دوست دارند در فضاهای تاریک، منحصر به فرد رشد کنند و مخزن برای باکتری ها و رشد کپک مناسب است.مخزن را با نصف سرکه سفید و آب پر کنید بجوشانید تا زمانی که به نصف برسند جوشاندن را بعد از 30 دقیقه متوقف کنید. فرآیند جوشاندن را تمام کنید و قابلمه را خالی کنید. مخزن را با آب تمیز پر کنید و دوباره دم کنید.

توصیه ما:مخزن را یک بار در ماه تمیز کنید.

.

12-جامیوه ای

اگر عادت دارید میوه ها را نشسته داخل جامیوه ای بگذارید و جامیوه ای را هم سال تا سال نشویید، باید مطمئن باشید که بزرگ ترین عامل انتشار لیستریا، سالمونلا، کپک ها و قارچ ها در یخچال شما جامیوه ای است. میوه های نشسته، اگر کمی هم رطوبت داشته باشند، می توانند باعث تولید میکروب های مختلف، کپک ها و قارچ ها در محل نگهداری شان شوند. اگر این محل نگهداری جامیوه ای یخچال باشد، باید برای پیشگیری از رشد، تکثیر و انتشار عوامل آلودگی به درون یخچال و مواد غذایی مختلف، حداقل ماهی یک بار جامیوه ای را به خوبی بشویید. برای شستن جامیوه ای کافیست مقداری آب گرم را با صابون یا هر ماده پاک کننده دیگری مخلوط کنید، کمی جوش شیرین به آن بیفزایید و این محلول را داخل جامیوه ای بریزید و اجازه دهید حدود ۲ ساعت در آن باقی بماند. سپس جامیوه ای را به خوبی آبکشی و خشک کنید و آن را سر جایش قرار دهید.

.

13-جا گوشتی در یخچال یا فریزر

آب گوشت خام حاوی سالمونلا و ای کولای است. اگر این آب به مواد غذایی دیگر شما نشت کند (به خصوص اگر قرار باشد آن مواد غذایی را خام مصرف کنید) حتماً باعث آلوده شدن آن ماده غذایی و بیمار شدن شما در اثر مصرفش می شود بنابراین همیشه طبقه های پایینی یخچال یا فریزر را برای نگهداری گوشت انتخاب کنید. گوشت را طوری بسته بندی کنید که آب آن نشت نکند و اگر طبقه های یخچال یا فریزر، آلوده به آب و خونابه گوشت شد، بلافاصله آنها را خارج کنید و با آب گرم و مواد شوینده بشویید تا جلوی تکثیر و انتشار میکروب ها را در یخچال و فریزرتان بگیرید.

.

14-قطعه های چرخ گوشت

تمام قطعات چرخ گوشت که با گوشت خام در تماس مستقیم هستند یا آب گوشت هنگام چرخ کردن روی آنها می پاشد، در صورت تمیز نشدن، آلوده به میکروب سالمونلا می شوند. به همین دلیل باید تمام قسمت های چرخ گوشت را پس از استفاده با آب گرم و مواد شوینده خوب بشویید. قسمت هایی که قابل جدا کردن نیستند هم با دستمال آغشته به آب گرم و مواد شوینده پاک کنید تا باعث تکثیر و پخش میکروب در آشپزخانه و کابینت نگهداری چرخ گوشت نشود.

.

15-جاظرفی

جاظرفی های استیل که کنار سینک ظرفشویی قرار می گیرند، می توانند باعث رشد و انتشار انواع میکروب ها و باکتری ها باشند. این جاظرفی ها باید ماهی یک بار از کنار سینک برداشته شوند تا بتوانید زیر آنها را با مواد شوینده و ضدعفونی کننده تمیز کنید. خود جاظرفی هم باید ماهی یک بار در حالی که ظرفی درون آن قرار ندارد، با مواد شوینده و آب گرم شسته شود
.

منابع:
.https://namnak.com
.http://semnan.irib.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!