در پاسخ به سوال ” چگونه ساس را از بین ببریم ” باید گفت که راهکارها و روشهای زیادی برای آن وجود دارد که کمک زیادی به شما در نبرد با این حشرات موذی قدرتمند و خطرناک میکند. در ادامه این روشها را به طور کامل معرفی کرده ایم. آنها را به کار بگیرید و خانه خود را مثل روز اول تمیز و عاری از ساسها کنید.
شناسایی مناطق آلوده به ساس در منزل
در ابتدای مراحل از بین بردن ساس باید تمامی نقاطی که ممکن است به آن آلوده شده باشند را بررسی و شناسایی کنید. مناطقی مانند رختخواب، ملحفهها و درزهای تشک در اتاق خواب و سایر نقاطی که افراد و یا حیوانات خانگی می خوابند، امکان حضور ساس وجود دارد. از بررسی نقاطی مانند فضای بین کوسنها، چارچوب تختخواب و سایر نقاطی مانند اینها نیز غافل نشوید.
سشوار ساده ترین ترفند!
سشوار را روی داغ ترین درجه تنظیم کرده و روی تمامی درزها بگیرید. دمای بالا و داغ سشوار ساسها را خواهد کشت. اما برای ساسهای قوی تر از جاروبرقی استفاده کنید و آن ها را به اضافهی ساسهای کشته شده توسط جاروبرقی جمع آوری کنید.
از جاروبرقی کمک بگیرید
ابتدا با جاروبرقی تمامی قسمتها را تمیز کنید و همه ی ساسها را به کیسه جاروبرقی منتقل کنید. سپس با یک برس تخمهای ساس را از تمام درزها و نقاط آلوده جدا کرده و مجددا آن مناطق را با جاروبرقی تمیز کنید. دقت کنید که از کیسهی یکبار مصرف استفاده کنید و بلافاصله بعد از پایان تمیز کردن با جاروبرقی، کیسه را جدا کنید. برای جلوگیری از شیوع ساس، قبل از دورانداختن کیسه در آن را محکم ببندید.
فریز کردن را امتحان کنید
وسایل کوچکتر را به مدت دو ساعت در فریزر قرار دهید، چرا که دمای پایین به سرعت ساس را از پای در میآورد. توجه کنید که ساسها در یک محیط خنک مدتی طولانی زنده میمانند و برای از بین بردن باید دما را بسیار سرد کنید. دمایی مانند منفی ۱۷ درجه برای اینکار مناسب است.
بخار داغ معجزه میکند
برای از بین بردن این حشره موذی بخار داغ راهکار فوقالعادهای است. چرا که می تواند تمامی ساسها از درزها و نقاط دور از دسترس از بین ببرد. بخار داغ حتی به آستر تشک نیز نفوذ کرده و قادر است ساسهای مخفی شده در آن را نیز از بین ببرد. برای این کار از یک بخارشوی پرقدرت استفاده کنید. آن را روی دمای ۶۰ درجه به بالا تنظیم کنید و تمامی سطوح آلوده را پاکسازی نمایید.
لباس های آلوده و رختخواب ها را با آب داغ شست و شو دهید
برای تمیز کردن لباسهای آلوده و رختخوابها و ملحفههای حاوی ساس میتوانید آنها را درون لباسشویی و با آب داغ شست و شو داده و کاملا تمیز و عاری از این حشره نمایید. برای اطمینان بیشتر میتوانید لباسها و ملحفه را درون یک خشککن با دمای بالا خشک کنید.
روی بالشتها و تشک و رختخوابهای خود را روکش کنید تا نبست به ازبین رفتن ساسها بهطور طبیعی اطمینان پیدا کنید. روکشها از پارچههای بافته شدهی محکمی تشکیل شدهاند که از ورود یا خروج آن به بیرون جلوگیری کرده و سبب ازبین رفتن این موجودات میشوند. این کار از انتقال ساس به سایر نقاط خانه تا حدودی جلوگیری کرده و از گزیدگی توسط ساس در طول خواب شب جلوگیری میکند.
پر کردن ترکها و شکاف دیوار با گچ
به کمک مقداری گچ تمامی شکافها و ترکهای دیوار را پر کنید. اینکار نه تنها باعث کم شدن حجم ساسها در منزل میشود بلکه با نابود کردن مخفیگاه آنها باعث میشود که بعدها مجددا پیدا نشوند.
از حشره کشهای طبیعی استفاده کنید
استفاده از برخی روغنها به عنوان دافع حشرات یکی از راههای طبیعی برای از بین بردن حشرات موذی در منزل است. ادویههایی مانند زردچوبه، چای گردوی سیاه، فلفل کاین و آویشن نیز در کشتن ساس موثر هستند. در ادامه به معرفی بهترین روغنها و افشانههای گیاهی خواهیم پرداخت که سبب دور شدن و از بین رفتن این حشره میشوند.
روغن درخت چای
خواص روغن درخت چای آن را به یکی از بهترین حشرهکشهای طبیعی برای از بین بردن ساس تبدیل کرده است. حدود ۲۰ قطره از روغن درخت چای با مقداری آب را درون یک بطری افشانه ریخته، آن را خوب تکان دهید و سپس به روی تمامی درزها و لالوهای تختخواب و مبلمان را اسپری کنید. از این روش روزانه برای مدتی استفاده کنید تا آن را از خانه ی خود ریشهکن کنید. روغن درخت چای برای درمان خارش جای گزیدگی ساس هم مفید است.
روغن اسطوخودوس
روغن اسطوخودوس نیز مانند روغن درخت چای یک نوع افتکش طبیعی است. استفاده از افشانهی درخت اسطوخودوس برای از بین بردن ساس بسیار مفید و موثر است، چراکه برعکس مفید بودن برای انسان برای ساس حکم سم دارد. برای تاثیر بیشتر میتوانید از روغن نعناع هم در این افشانه استفاده کنید. ۱۵ قطره روغن اسطوخودوس و ۱۵ قطره روغن نعناع را در یک بطری افشانهی حاوی آب ریخته و خوب تکان دهید. برای درمان ساس در منزل هر روز از این افشانه در تمامی مناطق آلوده استفاده کنید.
خاک دیاتومه
استفاده از خاک دیاتومه یکی از روشهای کند اما کاملا بی خطر برای انسان است. این خاک با خشک کردن آب بدن ساس و از بین بردن غشای بیرونی منجر به کشته شدن آن می شود. همینطور ساسها این ماده را با خود انتقال داده و سبب نابودی زیستگاهشان میگردند. به همین دلیل بعد از جاروبرقی میتوانید برای اطمینان بیشتر از عدم باقی ماندن ساسها در درزها و لولاهای اتاق خواب در این نقاط مقداری خاک دیاتومه بپاشید. اینکار را هفته ای دو بار و به مدت دو هفته تکرار کنید تا از نابودی کامل آنها در خانه مطمئن شوید.
از بین بردن ساس در منزل و در شرایط وخیم!
در شرایط حادتر که ساس کل خانه را اشغال کرده است، شما نیاز دارید که به شرکتهای متخصص در زمینهی آفات و حشرات مراجعه کرده و از آنها کمک بگیرید. با توجه به زیاد شدن ساسها در تمام جهان شرکتهای خدماتی زیادی نیز برای از بین بردن و دفع ساس و سایر حشرات موذی از منازل به وجود آمدهاند که کمک گرفتن از آنها بهترین و در بعضی موارد آخرین راه است.
راههای مقابله با ساس
با توجه به جملهی پیشگیری بهتر از درمان است، باید قبل از آلوده شدن خانه به ساس نکاتی را رعایت کنید تا از هجوم آنها به منزلتان جلوگیری کنید. موارد زیر را بررسی کنید:
- بعد از مشاهدهی لکههای قهوه ای تیره رنگ در ملحفه و یا تختخوابتان به دنبال ساس بگردید.
- بعد از بازگشت از سفر تمامی وسایل خود را تمیز کنید و جاروبرقی بکشید.
- هنگام اقامت در هتل با چراغ قوه تمامی درزها و چارچوب تختخواب و اطراف تشک را به دنبال نشانههای وجود ساس بگردید و از عدم وجود آن اطمینان حاصل کنید.
- هنگام خرید مبلمان دسته دوم آنها را به دقت بررسی کنید تا به ساس آلوده نباشند.
درمانهای خانگی برای جای نیش ساس
ژل آلوئهورا یک داروی ضد التهاب طبیعی برای کاهش قرمزی و خارش محل گزیدگی ساس است. از یک برگ تازهآلوئهورا استفاده کنید و ژل آن را روی پوست خود قرار دهید. این کار را ۴ روز و به صورت مداوم تکرار کنید تا محل گزیدگی به طور کامل درمان شود. آب پیاز هم روش موثر دیگری برای درمان محل نیش ساس است. یک پیاز تازه را از وسط دو نیم کرده و آن را روی پوست خود قرار دهید و این فرآیند را تا درمان کامل آن تکرار کنید.
.
نکاتی تکمیلی در مورد ساس!
ساسها بدنی بیضی شکل و تخت دارند که بعد از خوردن غذا به شکلی متورم و با اندازه ای دوبرابر قبل تبدیل میشود.
ساسها معمولا در نیمه شب تغذیه می کنند و در طول روز در محل اختفای خود پنهان میشوند.
تغذیه ی ساس حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان میبرد و بین ۷ تا ۱۰ رزو یک بار تغذیه میکنند. با این حال یک ساس می تواند تا ۷۰ روز بدون غذا زنده بماند.
ساسها بوسیلهی دی اکسید کربن حاصل از بازدم و گرمای بدن انسان میزبان خود را پیدا میکنند.
ساس پس از یافتن میزبان پوست او را سوراخ و مقداری از بزاق خود را به بدن او تزریق میکند. این ماده حاوی بی حس کننده بوده که باعث می شود میزبان هنگام تغذیه درد و خارش ناشی از گزش را احساس نکند.
یک ساس بالغ می تواند روزانه تا ۷ تخم بگذارد که این میزان با بالا رفتن سن ساس به ۱۰۰ تخم در روز نیز میرسد.
منابع:
.https://blog.malltina.com