هزارپا (روش های مقابله)

« راهنما و دانستنی‌ها »

الف-بیرون کردن و از بین بردن هزارپا از داخل خانه

۱-بجای این که هر بار یک هزارپا را بگیرید و در حیاط منزل یا بیرون از خانه رها کنید. آن را با وسیله ای بکشید یا زیر پا له کنید. معمولا هزارپا زیاد وارد خانه نمی شود اما موثرترین راه کشتن آن است.

۲- اگر دوست ندارید آن ها را لمس کنید از جارو استفاده کنید و در کیسه زباله قرار داده و کیسه را نیز محکم ببندید.

۳- از یک حشره کش یا اسپری مخصوص دفع آفات استفاده کنید. همیشه دستورالعمل های سازنده حشره کش ها را رعایت کنید و از دسترس کودکان دور نگه دارید.

۴- یک دام چند میلی متری برای گرفتن و از بین بردن هزارپا در خانه خود تنظیم کنید. می توانید یک تله نوری خریداری کرده و هزارپا را به دام بیاندازید. چون این حشرات جذب نور می شوند و راحتتر به دام می افتند.

یک ایده: یک لوله پلاستیکی کوچک را به درون یک بطری نوشابه پلاستیکی وارد کرده سپس مقدار کمی میوه را از این لوله عبور داده تا به عنوان طعمه برای هزارپا عمل کند. هزارپا از درون لوله پلاستیکی عبور کرده و وارد بطری نوشابه می شود بدون این که بتواند خارج شود.

.

ب- از بین بردن هزارپا در فضای باز

۱- یک حشره کش مخصوص هزارپا بخرید. برای خرید اسپری یا پودر شیمیایی به یک مرکز باغبانی محلی، فروشگاه سموم یا فروشگاه های اینترنتی مراجعه کنید. به دنبال محصولی باشید که حاوی باندیوکارب، کارباریل، سیفلوترین و پروپوکسور باشد. همیشه قبل از استفاده محصول، دستورالعمل ها و هشدارهای شرکت سازنده را بخوانید.

نکته: اگر محصولی حاوی پیریدروئید است، بجای استفاده از آن به عنوان دافع در فضای باز، آن را مستقیما روی هزارپا اسپری کنید.

۲- برای از بین بردن هزارپا اگر از حشره کش مایع استفاده می کنید طبق دستورالعمل آن را در محیط موردنظر اسپری کنید. هنگامی که هزارپا از این محیط عبور می کند مواد شیمایی به پاهایش برخورد کرده و به تدریج آن ها را می کشد. به خاطر داشته باشید قبل از دست زدن به حشره کش دستکش بپوشید. روی محصول را هم بخوانید تا بدانید چندبار از حشره کش استفاده کنید. اگر از پودر حشره کش استفاده می کنید و در آب و هوایی مرطوب زندگی می کنید احتمالا مجبور هستید آن را بیشتر از یک حشره کش مایع استفاده کنید.

۳- اگر می دانید که هزارپاها در کجای خاک جمع می شوند می تواند حشره کش را به خاک اسپری کنید. مثلا حشره کش را به بسترهای مالچی گل یا درختان بپاشید که در این صورت مواد شیمیایی وارد خاک شده و سبب مسمویت و از بین رفتن هزارپا می شود.

* یک روش ساده این که چند مشت خاکستر چوب خشک را درون خاک اطراف خانه خود مخلوط کنید. خاکستر چوب بقیه خاک را خشک می کند بنابراین هزارپاها نمی توانند تخم ریزی کنند.

.

ج- جلوگیری از شیوع هزارپایان

۱-چمن زنی:

چمن های اطراف خانه خود را مرتب کوتاه کنید و برگهای بزرگ و لاشبرگها را نیز از محیط جمع آوری کنید. چون مکان های مخفی برای هزارپایان اطراف لاشبرگها، کپه های آشغال، کمپوست ها و تخته سنگ ها هستند.

۲-ترمیم ترک های دیوار یا پنجره:

ترک ها یا شکافهای منتهی به خانه را ترمیم کنید. پنجره ها، دیوارها، درهای خانه را کنترل کنید تا اگر منفذی برا عبور هزارپا یافتید آن را ببندید.

۳-خشک نگه داشتن محیط:

مکان مناسب دیگر برای هزارپا محیط های مرطوب است. سعی کنید تا حد امکان محیط زندیگ خود را خشک نگه دارید.

۴-استفاده از دستگاه های تهویه:

از آن جا که هزارپا محیط مرطوب را دوست دارد، اگر در مناطق مرطوب زندگی می کنید،برای از بین بردن هزارپا می توانید از دستگاه های تهویه هوا استفاده کنید تا کمی به خشک شدن محیط کمک کند.

۵-استفاده از بازدارنده های طبیعی:

اگر قوانین شهری به شما اجازه می دهد در حیاط منزل خود مرغ نگهداری کنید مرغ هایی را پرورش دهید که از هزارپا تغذیه می کنند. مرغ ها بسیار از آفات باغ ها از جمله هزارپا را می خورند و به عنوان یک بازدارنده طبیعی عمل می کنند.

در حاشیه فرش ها و اطراف منزل می توانید سم سوین بپاشید تا با این حشره مبارزه کنید. از سمپاشی روی خاک در فواصل مختلف استفاده کنید. با شروع فصل گرما باید سم پاشی انجام شود و نوبت بعدی اواخر بهار است و یک ماه یعد دوباره باید سم پاشی انجام شود.
می توانید از طریق امواج فرا صوتی برای از بین بردن هزارپا اقدام کنید. این روش کاملا بی ضرر و با محیط زیست نیز سازگار می باشد.

– از بین بردن جاهای مرطوب در خانه و تعمیرات شکافها و نقاط محل تجمع حشرات مثلا عدم استفاده از خزه درگلدان . بهتر است روی خاک گلدان در حدود ۲ تا ۵ سانتی متر از شن یا سنگ های ریز استفاده شود . در این حالت بعد از آبیاری گلدان ، بسیاری از هزارپاها از بین می روند و امکان زندگی درون گلدان برایشان فراهم نمیشود و نمیتوانند درون خاک تنفس کنند و از بین میروند.

– پاشیدن سم سوین در حاشیه فرشها و گوشه و کنار منزل نیز وسیله ای دیگر برای مبارزه با این حشره می باشد. باید از سمپاشی روی خاک در فواصل مختلف استفاده کرد. با شروع فصل گرما باید سم پاشی انجام شود و نوبت بعد اواخر بهار است و یک ماه بعد باید سم پاشی تکرار شود.

-مبارزه از طریق امواج فراصوتی ( التراسونیک ): در این روش امواج صوتی ایجاد شده در فـرکانسهای بالاتر از قدرت شنوایی گوش انسان و در محدوده شنوایی جانوران موذی باعث دور شدن آنها از محیط می شود. این روش کاملا بی ضرر و سازگار با محیط زیست می باشد..

منابع:
.https://arga-mag.com
.http://armintss.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!