نکات مهم هنگام خرید دستگاه بخارشوی
گنجایش:
معمولا بخارشوهایی که به بازار عرضه میشوند ظرفیتی بین ۳۰۰ میلی لیتر تا ۳ لیتر دارند. اما اگر گنجایش مخزن بخارشوی انتخاب شده پایین باشد، بهتر است بخارشویی تهیه کنید که امکان اضافه کردن آب در هنگام کار با دستگاه در آن وجود داشته باشد.
.
توان:
توان دستگاه نشان دهنده کیفیت و قدرت دستگاه در تولید بخار است. دستگاههایی که توان مصرفی آن ها بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ است برای استفاده خانگی مناسب هستند. هر چقدر توان دستگاهی که خریداری میکنید بالاتر باشد دستگاه در مدت زمان کمتر، آب درون مخزن را به بخار تبدیل میکند.
.
قدرت تولید بخار:
فاکتور دیگری که در خرید یک دستگاه بخار شوی باید به آن دقت کرد، قدرت تولید بخار دستگاه است که بر اساس واحد “بار” اندازه گیری میشود. هر چقدر این عدد بالاتر باشد، قدرت پرتاب بخار بالاتر میرود. بخارشویهایی که قدرت تولید بخار ۲ تا ۵ “بار” دارند، برای مصارف خانگی مناسب هستند.
.
ﻧﺤﻮه ﺷﺴﺘﺸﻮ و ﺟﻤﻊ آوری رطوبت:
طبیعتا از بین بردن آلودگی سطح در دستگاه های بخارشو به کمک دمای بالا و فشار انجام میشود اما نحوهی جمع آوری آلودگی و رطوبت روی زمین در این دستگاهها به دو صورت انجام میگیرد. این کار در برخی از مدلهای بخارشوی، به کمک حوله انجام میشود که سری مخصوص به خود را دارد و در برخی مدلهای دیگر به کمک ویژگی مکش دستگاه رطوبت حاصل از نظافت از روی سطوح جمع آوری میشود. در ﺻﻮرﺗﯽ ﮐﻪ نظافت ﻓﺮش، ﻣﻮﮐﺖ و ﻣﺒﻞ در اوﻟﻮﯾﺖ ﮐﺎری ﺷﻤﺎ ﻗﺮار دارد و ﺗﻤﺎﯾﻠﯽ ﺑﻪ ﺧﺮﯾﺪ دﺳﺘﮕﺎه مجزا برای شستشوی ﻓﺮش و یا ﻣﺒﻞ ﻧﺪارﯾﺪ، ﺑﺨﺎرﺷﻮیهای ﻣﮑشدار گزینه های مناسبی محسوب میشوند.
.
میزان فضایی که بخار شوی اشغال میکند:
برای کسانی که جای کافی را برای نگهداری بخارشویهای حجیم و چندکاره ندارند، خرید مدل پارویی بهترین انتخاب است. اما در صورت انتخاب این مدل بایستی به سنگینی آن نیز توجه داشته باشید.
.
قابلیت جدا شدن لوله از بدنه:
یکی از نکاتی که اکثرا به آن توجه نمیشود قابلیت جدا شدن لوله از بدنه دستگاه و محفظه سیم است. شاید بتوان سیم را دور بدنه پیچاند یا در کنار آن قرار داد اما جدا نشدن لولهی بخار شوی از بدنه باعث میشود دستگاه فضای زیادی را اشغال کند.
.
وزن بدنه:
قبل از اینکه تصمیم خود را برای خرید یک مدل خاص نهایی کنید، حتما بخارشوی را در دست گرفته و میزان سنگینی و راحتی کار با آن را بسنجید. بسیاری از افراد این فاکتور را نادیده میگیرند و بعد از خرید متوجه میشوند که نمیتوانند با دستگاه به راحتی کار کنند.
.
اﯾﻤﻨﯽ:
دﻣﺎی ﺑﺎﻻی ﺑﺨﺎر ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺳﻮﺧﺘﮕﯽﻫﺎی ﺷﺪﯾﺪی را در صورت نداشتن تجهیزات ایمنی و استاندارد، در افراد ایجاد کند، ﻟﺬا اﯾﻤﻨﯽ در دﺳﺘﮕﺎه ﻫﺎی ﺑﺨﺎرﺷﻮ از ﺳﺎﯾﺮ دﺳﺘﮕﺎه ﻫﺎی ﻟﻮازم ﺧﺎﻧﮕﯽ از اﻫﻤﯿﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ. داﺷﺘﻦ امکاناتی نظیر ﻣﺨﺰن ﺿﺪ اﻧﻔﺠﺎر، ﺳﻮﭘﺎپ ﻗﻔﻞ ﮐﻨﻨﺪه ﺧﻮدﮐﺎر درب ﻣﺨﺰن و ﻗﻔﻞ ﮐﻮدک از مواردی است که باید از وجود آنها هنگام خرید بخارشوی، اطمینان حاصل کرد.
.
ﻗﯿﻤﺖ:
ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﻗﯿﻤﺖ دﺳﺘﮕﺎه، ﻋﺎﻣﻞ تعیین کننده در ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﯿﺮی اکثر ﺧﺎﻧﻮاده ها برای خرید بخارشوی به حساب میآید، اما باید به این نکته توجه داشت که در بسیاری از موارد ارزان بودن قیمت دستگاه های بخارشور، به دلیل کیفیت پایین قطعات بکار رفته و عدم رعایت اصول ایمنی و استاندارد در تولید این دستگاه ها است. لذا سعی کنید از برندهای شناخته شده و معتبر خریداری کنید.
.
تعداد و نوع سریها:
تنوع سریها و کیفیت ساخت آنها باعث میشود تا بتوانید پیش بینی بهتری نسبت به عملکرد دستگاه داشته باشید یا حتی بررسی کنید مدل انتخابی شما برای فرشها، شیشه، دیوارها، مبلمان، سرامیک و درزها سری مناسبی را داشته باشد.
.
سیستم ضد چکه:
خروج آب به همراه بخار یکی از مشکلاتی است که اکثر بخارشویها دارند. اگر این مسئله برای شما مهم است، بخارشویی تهیه کنید که سیستم ضد چکه آب داشته باشد.
.
دکمه تنظیم درجه بخار:
روی برخی از دستگاه های جدید قابلیت تنظیم درجه حرارت بخار خروجی وجود دارد که یکی از فاکتور های کلیدی به حساب می آید، مثلا برای تمیز کردن لکه های چربی میبایست از بخار با درجهی حرارت بالاتری استفاده کرد.
.
دکمه اتوماتیک خروج بخار:
در مدلهایی که دارای دکمه اتوماتیک هستند نیازی به نگه داشتن شاسی برای خروج بخار نیست.
.
نکات نگهداری و استفاده صحیح از بخارشو
احتیاط صدمه دیدن اجسام :
۱-مراقب باشید موادی که عایق; نیستند را مثل ابریشم ، الیاف مصنوعی و تولیدات پلاستیکی; را با بخارشوی پاک نگردانید.
۲-این وسیله هم چنین برای تمیز کردن; دستگاه های برقی و سیستم های الکترونیکی; نیز مناسب نیستند .
۳-فقط از لوازم اصلی دستگاه; استفاده کنید .
۴-دقت کنید که بعد از هر بار استفاده; ازبخار شوی مخزن ان را خالی کرده; و بگذارید کامل خشک شود.
۵-سعی کنید همواره از آب تصفیه شده; یا بدون آهک برای پر کردن درون مخزن; استفاده نمایید.
۶-به برچسب های هشدار دهنده; روی دستگاه دقت کنید و ان را از روی بخارشوی جدا نکنید .
.
پر کردن مخزن آب :
۱-حتما قبل از باز کردن مخزن آب بخارشوی دستگاه را خاموش کرده و آن را از برق در آورید.
۲-هیچ مایع دیگری را به جز آب درون مخزن بخارشو نریزید.
۳-مخزن آب دستگاه را پس از هر بار مصرف کردن حتما خالی کنید.
۴-درب مخزن آب را می توانید بعد از زمانی که کامل خشک شد ببندید .
.
طرز تمیز کردن و رسوب زدایی بخارشوی :
برای این که عمر مفید دستگاه افزایش پیدا کند باید مرتبا مخزن آب درون آن رسوب زدایی و جرم گیری شود.
.
برای رسوب زدایی اقدامات زیر را انجام دهید تا کاملا تمیز شود :
– حدود یک لیتر آب که دمای ۵۰ درجه دارد را درون مخزن ریخته و ۵ درصد اسید سیتریک به ان اضافه نمایید .
– حالا بگذارید تا این محلول در حدود ۸ ساعت درون مخزن باقی بماند سپس می توانید ان را دور بریزید .
– اگر می خواهید از محلول های دیگری جهت رسوب زدایی استفاده کنید باید از کتابچه راهنمای دستگاه کمک بگیرید و طبق آن عمل نمایید .
– اگر بخارشوی همچنان رسوب دارد چندین بار عمل شستشو را انجام دهید و با آب سرد آبکشی نمایید .
– اگر در منطقه ای هستید که آب ان سخت است و املاح زیادی دارد و شما دسترسی به آب مقطر ندارید از آب جوشیده برای پر کردن مخزن بخارشوی استفاده کنید . علاوه بر این عمل رسوب زدایی و شستشوی مخزن دستگاه را زود به زود انجام دهید .
.
منابع:
.http://www.khorjinak.com